Tietoa meistä

Lestijokilaakson Taideyhdistys ry on perustettu vuonna 1973 ja rekisteröity seuraavana vuonna. Yhdistyksen kotipaikka on Kannus. Jäseniä on lähikunnista ja myös ympäri Suomen, yhteensä yli 60. Yhdistys toimii laajasti kuvataiteen alueella.

Yhdistyksemme vuosinäyttely pidetään loppusyksystä vuorovuosin Kannuksessa, Toholammilla ja Himangalla (tai muu). Näyttely on avoin kaikille jäsenille ja siihen osallistuukin vuosittain viitisentoista taiteilijaa yli 40 työllä. Myös muita näyttelyitä järjestetään jäsenistön aktiivisuuden mukaan.

LTY tekee monipuolista yhteistyötä Kannuksen kulttuuritoimen kanssa; yhdistyksen jäsenet hoitavat Kannuksen kaupungin ylläpitämän Galleria Justuksen näyttelyiden sunnuntaivalvontaa ja avustavat avajaisten järjestämisessä. Kansainvälisyyttä toteutetaan yhdessä Kannuksen kaupungin kanssa mm. vuonna 2005 oli yhdistyksen näyttely Venäjän Ustjuznassa, joka on Kannuksen ystävyyskunta. Taideretkiä on järjestetty Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

taidepaivatkannus.jpg

Yhdistyksemme näkyvin toimintamuoto on Kannuksessa pidettävät Lestijokilaakson Taidepäivät, jotka järjestetään nykyään joka toinen vuosi. Kesäkuun ensimmäisen viikon kestävä kurssi- ja kulttuuritapahtuma kerää paikkakunnalle taiteesta kiinnostuneita harrastajia ja ammattilaisia Suomesta ja kauempaakin. Ensimmäiset Taidepäivät yhdistys piti 1989 yksinään. Nykyään päivien järjestämisestä vastaavat lisäksi Kannuksen kamerakerho, Kannuksen Kansalaisopisto ja Kannuksen kaupungin kulttuuritoimi. Taidepäivien järjestämiseen saatiin vuosina 2003 ja 2014 Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apuraha.